Despre noi

Patronatul Întreprinzătorilor cu Dizabilități (PID) a fost înființat în anul 2011, iar la sfarșitul anului 2015 s-a transformat in Patronatul European al Întreprinzătorilor cu Dizabilități (PEID) și este prima organizație de tip patronal din Europa care se adresează persoanelor cu dizabilități care doresc să devină antreprenori.

PEIDeste o organizatie ce sprijină, integrează și îndrumă persoanele cu dizabilități care detin o afacere, persoanele cu dizabilități care își doresc să înceapă o afacere, intreprinderile sociale, organizatiile non guvernamentale, cat si prin dialog social, institutiile statului sa implementeze si sa rezolve problemele dizabilitatii in Romania.

Scopul PEID este de a ajuta la creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități prin integrarea lor în societate si mediul economic, ajutand la transformarea lor din persoane asistate social in persoane active.
Proiectele PEID au ca scop integrarea persoanelor cu dizabilități in piața muncii, eliminarea discriminării prin dezvoltarea socio-profesională și depășirea barierelor de ordin psihologic, social și ordin practic.